Mag iedereen zich Taxateur noemen?

Gecertificeerde Register Taxateurs

Jaren werd een taxateur na het vak examen als betrouwbaar aangewezen door de rechtbank of de Kamer van Koophandel. Daarna kon decennia lang niemand taxateur worden zonder juiste onderzoek naar zijn deskundigheid, de staat van dienst en oprechtheid. Nu kan iedereen zich taxateur noemen, dus ook een bakkerij machineleverancier of een economische adviseur.

Voor wie een deskundige taxateur zoekt, is het dus niet eenvoudiger geworden. De titelbescherming van de Beëdigde Taxateur, Makelaar en Veilinghouder is verdwenen. Dit komt door de vereenvoudiging van regelingen die de overheid oplegt aan bedrijven. Het gevolg hiervan is dat ieder persoon zich voor taxateur kan uitgeven. Ook personen die geen staat van dienst, waarderingskennis, niet erkend worden of zelfs helemaal geen vakkennis bezitten. Dit kan vervelende belasting of bedrijfseconomische gevolgen hebben.

Om duidelijkheid aan de markt te bieden, dienen taxateurs zich nu persoonlijk te laten certificeren. De bakkerij taxateurs van TenBa zijn door Hobéon SKO volgens ISO 17024 gecertificeerd met als specialiteit Bakkerij inventarissen. Daarnaast zijn zij opgenomen in de Registers van de ‘Federatie Taxateurs Makelaars en Veilinghouders’ en het ‘Verenigd Register voor Taxateurs’.

De Register Taxateurs van TenBa zijn de enige Taxateurs in de branche die in beide Registers zijn opgenomen. Een Register Taxateur, eenmaal opgenomen in de Registers van de Federatie TMV of de VRT, biedt u de zekerheid dat zijn deskundigheid bij een zwaar vak examen is aangetoond en het werk discreet en onafhankelijk wordt uitgevoerd. De taxateurs dienen hun kennis aantoonbaar op peil te houden om hun certificering telkens te kunnen verlengen.

© 2011 - 2024 TenBa BV | Sitemap | Algemene voorwaarden DNR | Privacy | Disclaimer