Ontmoet TenBa op de Bakkersvak op 23 of 24 maart
Een druk Beurs voorjaar voor de bakkerij.
Het is een drukke periode voor de bakkerijbranche om kennis op te doen. Tijdens de voorbereidingen voor Pasen zijn er veel beurzen te bezoeken. De Europain in Parijs is nog maar net afgelopen en de Bibac in Antwerpen loopt nu. Afsluitend is Rosmalen aan de beurt met de Bakkersvak 2014. TenBa is met al deze beurzen druk. U leest erover in deze nieuwsbrief.
Verstrek TenBa uw taxatie- of adviesopdracht en ontvang € 50,- kortingTenBa is vanzelfsprekend aanwezig op de Bakkersvak in Rosmalen. U bent van harte welkom met uw vragen over bakkerij techniek, taxaties, routing en lay-out, productie optimalisatie, nieuw- of verbouw, bakkerij verplaatsing en de wettelijke kaders waar u met uw bakkerij mee te maken heeft. Graag geven wij u ook uitleg over het belang van 'goed verzekerd' zijn op basis van een vooraf opgestelde taxatie bedrijfsinventaris en onroerend goed. TenBa heeft aan deze Bakkersvak een actie gekoppeld. Peter Verweij, directielid van TenBa BV, wordt tijdens de Bakkersvak op 24 maart 50 jaar. TenBa presenteert zich op de Bakkersvak tevens als een Starters vriendelijke onderneming.
|
Bezoek TenBa aan Europain 2014TenBa bezocht de Europain in Parijs. Een internationale vakbeurs voor de industriële- en ambachtelijke bakkerij, nu met een duidelijk karakter van artisanale manieren van produceren. Ten aanzien van innovaties van techniek, gaan de ontwikkelingen verder om technieken aan hogere hygiëne en Arbo normen te laten voldoen. Er blijft nog wel een verschil tussen West Europese landen en de zuidelijke landen. Ook als je kijkt naar de materiaal bewerking en constructie.
|
Bij silosystemen komen meer zakstort stations in beeld om (mini) silo's zonder zwaar zakgoed tillen of heffen van big bags met takels te vullen. Het viel op dat bekende lijnmatige bakkerijtechnieken als stand alone machine zijn aangepast om kleinschalige artisanale werkmethodes te ondersteunen. Zo was er bijvoorbeeld een spiraal opboller binnen een ruimte van 60 x 40 cm, om naast de werkbank te plaatsen, met in- en uitvoer bovenop. En een hand snij raam om (stressfree) deeg te verdelen.
Het stressfree deeg verwerken was ruim vertegenwoordigd. Een deegverdeel/-snijapparaat dat wij in Las Vegas hebben gezien, werd ook in Parijs gepresenteerd. Naast de techniek viel op dat er ook diverse opvallende verkoopwagens en -concepten waren opgesteld om zo ook eens na te denken over nieuwe verkoop methodes. In Frankrijk is het vanzelfsprekend dat er veel inschietovens zijn met (semi) automatische belading voor vrij geschoten brood. Een trend die in Nederland ook zal doorzetten.
|
Voor winkelovens was een opmerkelijk eenvoudig systeem om in één keer een hele winkeloven te beladen of te lossen. Op ovengebied zijn er meer leveranciers gekomen, die de mogelijkheid bieden de oven met houtpallets te stoken of in combinatie met hout in de vuring.
Bibac te AntwerpenDe Bibac in Antwerpen is ook door TenBa bezocht. Deze beurs is voornamelijk voor het MKB en Middenbedrijf. Ondanks dat de Europain er vlak voor was, waren toch ook in Antwerpen noviteiten. Daarnaast was er een handige vliegenhor voor kantelramen en een praktische baquette/kleinbrood snijder te zien. De in België veel voorkomende broodautomaten waren ook nu weer ook goed vertegenwoordigd. Op productniveau was een leuke presentatie van ijspralines in de verschillende smaken. Het uiterlijk van echte bonbons, maar met ijs gevuld. |
Door TenBa BV geadviseerd en gerealiseerd
Patisserie Passionelle Tummers naar HoofddorpNa de uitbreiding met een nieuwe productielocatie in Heemstede in 2012, slaat Patisserie Passionelle Tummers haar vleugels nu uit naar Hoofddorp. In het nieuwe pand is fase 1 in gebruik genomen; de winkel en ‘open’ chocolaterie. Binnen enkele weken is ook fase twee van het pand gereed, waar een grand-cafe, tea-room en ondersteunende ruimten zijn gevestigd. Het pand heeft twee etages en moet een ware lekkernijen belevenis worden. |
TenBa op de BeursWij helpen u graag met bakkerij technische vragen? Overweegt u optimalisatie van uw bakkerij, of vraagt u zich af waarom een taxatie door een gecertificeerd taxateur moet worden uitgevoerd? U vindt ons op de Bakkersvak 2014; stand D1015 |
|