Van Polis check tot klanten in de bakkerij
Van Polis check tot ontvangst van klanten in de bakkerij.
Tijdens en na de Bakkersvak in maart heeft TenBa veel positieve reacties ontvangen op onze uitleg over brandverzekeringen. Het bezoek van derden aan uw productie ruimte vraagt ook aandacht. Let op dat u uw gasten goed informeert over de (hygiëne)eisen waaraan de bakkerij zicht dient te houden. Over deze en nog meer zaken informeren wij u graag in deze nieuwsbrief.
Polis Check nodig voor verzekering!TenBa kijkt terug op een geslaagd Bakkersvak 2014. Wij hebben veel enthousiaste gesprekken gevoerd met veel verschillende ondernemers met evenveel verschillende ideeën. Voor de taxateurs van TenBa was het een mooie gelegenheid eens te polsen hoe bakkerij-ondernemers hun inventarissen verzekerd en getaxeerd hadden. Het was voor TenBa BV verrassend om van zoveel ondernemers te vernemen dat zij een goed vertrouwen hebben in hun verzekering en tussenpersoon, maar dat zij geen idee hebben of en hoeveel er uitgekeerd wordt bij schade.
|
De praktijk leert dus dat veel ondernemers eigenlijk geen goed beeld hebben van de inhoud van met name verzekeringspolissen. Bij navraag blijkt dat veel ondernemers, bij schade, toch een dagwaarde uitkering ontvangen, de polisvoorwaarden niet kennen, of ‘verzekerd’ zijn tegen soms absurde eisen, die vaak in de kleine lettertjes verwoord staan. Veelal worden er allerlei ontbindende voorwaarden of clausules aan de polis gekoppeld, waardoor de verzekering niet dat doet, wat u er wel van verwacht.
VOER HIER UW VERZEKERING CHECK UIT
TenBa sluit geen verzekeringen af, maar kan u wel inzicht geven in wat er nu eigenlijk in uw polisvoorwaarden staat. Wilt u een check of uw verzekering polis ook daadwerkelijk voor een goede brandschade dekking zorgt, dan voeren wij die graag voor u uit.
Scan u polis en voorwaarden en mail ze aan info@tenba-bv.nl of stuur een kopie via post. Voor € 95,- (excl. BTW) krijgt u van TenBa een antwoord via mail met daarin onze bevindingen.
Certificering Register TaxateurAls Registertaxateur dien je vakbekwaam te zijn, onafhankelijk en discreet te werken en kennis te hebben van de branche waarin je werkt. Elke 5 jaar wordt er gecontroleerd op deskundigheid, werkervaring, opleiding en studie/bijscholing, opdat de vakbekwaamheid en kwaliteit van de taxateur geborgd blijft.
|
Dit jaar dienen de taxateurs van TenBa hun certificering verlenging weer aan te vragen bij Hobéon SKO. Wij houden u de komende maanden op de hoogte.
‘Hygiëne- en Gedragsregels’Het is vaak interessant en leuk om klanten in de bakkerij te verwelkomen bij open dagen, demonstraties of kinderfeestjes. U geeft uw klanten daarmee een inkijk in het ambacht van brood- en banketbakken. Echter zijn de regels voor bezoek door derden aan de productieruimte niet vrijblijvend. TenBa heeft hiervoor de kennisgeving ‘Hygiëne- en Gedragsregels’ opgesteld. U kunt deze online bestellen via www.Bakkerijdiensten.nl
|
Heeft u aanvullende zaken die u vermeld wilt hebben op uw kennisgeving, dan kunt u die doorgeven aan TenBa BV. Uw eigen regels worden aangevuld op de kennisgeving. De kennisgeving ‘Hygiëne- en Gedragsregels’ wordt spatwaterdicht geseald en in een HACCP vriendelijke lijst geleverd, inclusief montage materiaal.
Hangt u deze bedrijfsregels op een strategische plaats in uw bakkerij, dan worden uw medewerkers herinnerd en weten al uw bezoekers aan welke regels zij zich dienen te houden.
Door TenBa BV geadviseerd en gerealiseerd
Thuisbakkerij Sandig in WaspikOnlangs is de ambachtelijke thuisbakkerij van Eduard Sandig in gebruik genomen. Deze thuisbakkerij is kleinschalig van karakter maar straalt de dynamiek ten volste uit. Een eenvoudige opzet, waar met volle passie ambachtelijke producten gemaakt worden. Eduard Sandig heeft enkele jaren geleden zijn bakkerij overgedragen. Toch bleven er bakkerskriebels en ontstond het idee voor een thuisbakkerij in zijn woonplaats.
|
Na het vormen van het idee voor een thuisbakkerij heeft Sandig aangeklopt bij TenBa voor de begeleiding van zijn ideeën. Sandig produceert nu naar volle tevredenheid in zijn eigen thuisbakkerij.