TenBa Inspiratie Tour 11 juni 2013
TenBa Inspiratie Tour 11 juni 2013
Ga met TenBa mee interessante bakkerij bezoeken?
TenBa BV houdt op 11 juni 2013 een Inspiratie Tour met bakkerij ondernemers, door twee unieke bakkerijen te bezoeken.
Bakkerij Broekmans te Panningen en Mariën Bakkerijproducten te Balen (B) worden bezocht om hun eigen specifieke indeling, visie, bouwmethodiek, bakkerijtechniek en productieproces te bekijken. Wij, en natuurlijk ook de ondernemers zelf, zijn enorm trots op de nieuwe bakkerij en laten die graag aan u zien.
TenBa stelt u in staat om mee te gaan op de Inspiratie Tour.
TenBa nodigt u graag uit voor het bakkerij bedrijfsbezoek bij deze twee nieuwe door TenBa gerealiseerde unieke bakkerijen. Wij laten u op 11 juni de bakkerij inrichting zien, welke specifieke uitvoeringskeuzes er zijn gemaakt, welke bakkerijtechnieken er gebruikt worden en waarom. Wij willen u inspireren door onze visie op bakkerijbouw met u te delen.
De bakkerijen zijn van bakkerij ontwerp tot en met de bouwvoorbereiding, bakkerij techniek keuzes, bouwmanagement en de projectoplevering geheel door TenBa gerealiseerd.
|
Deze Inspiratie Tour wordt u kosteloos aangeboden door TenBa. De Tour begint op Centraal Station Eindhoven. De bus vertrekt om 09.30 uur om eerst naar Bakkerij Broekmans te gaan en vervolgens naar Mariën Bakkerijproducten. Een lunch wordt u door TenBa aangeboden. Omstreeks 17.00 uur verwachten wij terug zijn op Station Eindhoven. Een gedetailleerde agenda ontvangt u bij de bevestiging van uw aanmelding. |
Aanmelden TenBa Inspiratie tour
Wilt u met ons mee deze bakkerijen bezoeken? Meld u dan snel aan! Het aanmeldingsformulier is als bijlage toegevoegd. U kunt het ook downloaden op onze site www.tenba-bv.nl. Na ontvangst van het ingevulde formulier, zullen wij u een bevestiging van deelname sturen.
Bakkerij Broekmans (3.500 m²) |
||
De nieuwbouw van Bakkerij Broekmans was in de zomer van 2011 gereed. Vanaf dat moment is de bakkerij operationeel en is de oude bakkerij aan de Steenstraat gesloten. De bouw, inrichting en routing en lay-out is typerend voor Duitse bakkerijen. Een open bakkerij met weinig binnenwanden, waarbij u vanuit de deegbereiding, de deegverwerking, en de vlaaibakkerij direct zicht op de ovens hebt. Vanaf de ovenruimte is er direct contact met de inpak- en expeditieruimte. Koel-/vriescellen zijn naar gebruik gescheiden en ondergebracht dicht bij de productieruimten. |
|
Mariën bakkerij producten (5.000 m²) |
|
Na een ontwikkelings- en voorbereidingsperiode van 1,5 jaar en een bouwperiode van 1 jaar is deze bakkerij in oktober 2012 gestart. Mariën is een grote ambachtelijke bakkerij op een bijna industriële schaal. Er is gekozen voor eenheid in bakvormen, -platen en –karren voor optimale vrijheid in het bakproces door ruime oven-capaciteit. Mariën heeft in de bakkerij een invriesinstallatie voor broodproducten en een vrieshuis van 300 m². In deze bakkerij is veel aan energiemanagement gedaan. |