Een open bakkerij in uw winkel starten?

'Open' bakkerij in uw winkel?

De 'Open' winkelbakkerij neemt zijn toevlucht in Nederland. TenBa adviseert bij veel initiatieven van bakkerij-, maar ook van niet bakkerij-ondernemers om een open winkelbakkerij te starten.

Productie in het zicht van de klant

Het doel van de winkelbakkerij is duidelijk; het ambacht dicht naar de winkelvloer brengen om zo de consumenten de beleving te geven van het artisanale productie proces en het dagverse karakter van de producten. Omdat nu in de winkel levensmiddelen worden geproduceerd, dient deze wel aan de wetgeving te voldoen die voor de brood- en banketbakkerij geldt.

TenBa adviseert de ondernemers die een winkelbakkerij concept starten of aan het ontwikkelen zijn, met een check om na te gaan of de winkelbakkerij aan de wetgeving voldoet. Maar ook of wat in de plannen is opgenomen, capacitief uitgevoerd kan worden en de beoogde indeling technisch haalbaar is.

De Winkel Bakkerij check bestaat onder andere uit:
• een bezoek aan de beoogde locatie, voor een beknopte bedrijfspand beoordeling
• het doornemen van de plannen met de ondernemer
• beoordelen of de ruimte voldoet aan de morgelijkheden, aansluit aan de ideeën en wetgeving
• aangeven waar rekening mee gehouden moet worden bij de realisatie.

Optionele advies werkzaamheden:
• opstellen van indelingsplan en technische lay-out van aansluitpunten bakkerij technieken
• verzorgen van de melding Activiteitenbesluit (milieu)
• begeleiden en coördineren van de realisatie van de winkelbakkerij